Henrik Solmenius

Legitimerad naprapat

Henrik DSC2415-1-e1360334474138

Kontakt

Telefon: 040-30 23 22

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Henrik

Henrik Solmenius, legitimerad naprapat, tog examen på Naprapathögskolan 1990 och har sedan 1991 arbetat på heltid som naprapat. Han är medlem i Svenska Naprapatförbundet och har därigenom ansvarsförsäkring. Sedan 1994 är Henrik legitimerad av Socialstyrelsen och verkar i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen.

Han har tidigare startat och drivit egna kliniker i Kiruna, Ronneby, Arvidsjaur och Lanzarote, Spanien. Han har också arbetat på en kiropraktorklinik i Saarbrucken i Tyskland. De senaste 15 åren har Henrik varit verksam och bosatt i Malmö och är sedan 2005 delägare i Fysiomedicinska kliniken.

Henrik arbetar med både privatpersoner, idrottare på elitnivå och motionärer. Många företag skickar sin personal till Fysiomedicinska kliniken. Har du en privat sjukvårdsförsäkring kan du använda den när du besöker Fysiomedicinska kliniken. Vid behov remitterar Henrik vidare till ortoped eller annan vårdgivare.

Henrik har jobbat som naprapat på heltid i över 20 år och har under sin yrkesverksamma tid hela tiden strävat efter kunskap för att bättre kunna hjälpa sina patienter. Han har läst flera vidareutbildningar bland annat den fem åriga utbildningen till osteopat på International Academy of Osteopathy  på Fysioterapiskolen i Köpenhamn och biomedicin på Malmö högskola.

Under 2014  skriver han sitt examensarbete i biomedicin på Malmö högskola. Under våren 2015 skriver Henrik också sitt examensarbete på International Academy of Ostopathy.

Henrik är en av de första i Skandinavien som utbildade sig inom Active Release Technique där han är Full Body Qualified. Han är den ende i Sverige som genomgått utbildningen i Complex Protocols och kommer i november 2014 att gå utbildningen i Long Tract Nerve Entrapment.

Som ett komplement till behandling utformar Henrik individuellt anpassade övningar för att stärka muskler och förbättra balans. Han har lång erfarenhet av träning och studerar till Corrective Exercise Specialist och Performance Enhancement Specialist på National Academy of Sports medicine. Han har jobbat som personlig tränare på SATS i Stockholm, på Forum i Malmö och som tennistränare i Kiruna. Han har också ett nära samarbete med personliga tränare, tennistränare, naprapater, sjuksymnaster och osteopater för att utbyta erfarenheter och kunskap.

Henrik har arbetat som naprapat åt spanska skidlandslaget, AIK Hockey, Spårvägens FF, och svenska eliten i Strong Man. Han jobbar med elitidrottare inom flera andra sporter såsom tennis, löpning, golf, boxning, fotboll, ishockey, friidrott, skidskytte och triathlon. Musiker, musikalartister och dansare är andra yrkesgrupper som han behandlar. Henrik har också ett nära samarbete med bland annat Fair Play Tennisklubb för att hjälpa tennisspelare med skador och för att de ska hålla sig skadefria. Han är medlem i Svensk Idrottsmedicinsk Förening.

Under flera år har Henrik varit lärare i massagetekniker tillsammans med David Crawford, naprapat och gymnastiklärare. Han har också arrangerat vidareutbildningar för massageterapeuter i myofasciell release tillsammans med Torbjörn Bryde, osteopat och homeopat.

Varje juli månad arbetar Henrik sedan 15 år tillbaka på Ryggakuten i Skellefteå. I Norrland njuter han och familjen av midnattssolen, skogen och kvällsdoppet i Varuträsk.
På fritiden uppskattar Henrik att leka med sin lille son och spendera tid med familjen och sina vänner. Född och uppvuxen på en bondgård i de djupa blekingeskogarna trivs Henrik i skog och mark.

Utbildningar

  • Fysiomedicinska kliniken
    Kronborgsvägen 8
    217 42 malmö
  • 040-30 23 22
    040-30 23 23
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
design & produktion: SL Development - responsiva webbplatser som fungerar på allt från datorer till smarta mobiltelefoner