Skip to main content

Henrik Solmenius

Legitimerad naprapat

Henrik DSC2415-1-e1360334474138

Kontakt

Telefon: 040-30 23 22

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boka: boka online

Om Henrik

Legitimerad naprapat, verksam sedan 1990. Har kontinuerligt vidareutbildat mig och har bland annat både examen akupunktur och har gått osteopatutbildningen i Köpenhamn. Är specialist på besvär från rörelseapparaten.

Jag tog examen på Naprapathögskolan 1990, har sedan 1991 arbetat på heltid som naprapat, är medlem i Svenska Naprapatförbundet och har därigenom ansvarsförsäkring. Sedan 1994 är jag legitimerad av Socialstyrelsen och verkar i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen.

Tidigare har jag drivit egna kliniker i Kiruna, Ronneby, Arvidsjaur och Lanzarote. Jag har också arbetat på en kiropraktorklinik i Saarbrucken i Tyskland. Sedan 1998 har jag varit verksam i Malmö och grundade 2005 Fysiomedicinska kliniken(länk) tillsammans med Daniel Schyler(länk). På kliniken jobbar fyra naprapater, en osteopat och två massörer.

Jag arbetar med både privatpersoner, företag, idrottare på elitnivå och motionärer. Om du har en privat sjukvårdsförsäkring kan du använda den när du besöker mig. Vid behov remitterar jag vidare till ortoped eller annan vårdgivare.

Under min yrkesverksamma tid har jag fortbildat mig löpande och följer aktivt med i utvecklingen inom manuell medicin och träning.

Jag har även jobbat som personlig tränare på SATS i Stockholm, på Forum i Malmö och som tennistränare. Jag har ett nära samarbete med personliga tränare, tennistränare, naprapater, fysioterapeuter och osteopater för att utbyta erfarenheter och kunskap.

Tidigare har jag arbetat som naprapat åt spanska skidlandslaget, AIK Hockey, Spårvägens FF, och svenska eliten i Strong Man. Jag har också jobbat med elitidrottare inom flera andra sporter såsom tennis, löpning, golf, boxning, fotboll, ishockey, friidrott, skidskytte och triathlon. Musiker, musikalartister och dansare är andra yrkesgrupper som jag har behandlat. Jag har ett nära samarbete med bland annat Fair Play Tennisklubb där jag jobbar både med tennisspelare och tränare. Jag är medlem i Svensk Idrottsmedicinsk Förening.

Under flera år har jag varit lärare i massagetekniker tillsammans med David Crawford, naprapat och gymnastiklärare. Jag har också arrangerat vidareutbildningar för massageterapeuter i myofasciell release tillsammans med Torbjörn Bryde osteopat, fysioterapeut och homeopat.

På fritiden spelar jag gärna tennis och spenderar tid i naturen. Skidåkning i fjällen är ett givet inslag under vinterhalvåret.

Utbildningar